Nits musicals a Santa Pau

Nits musicals a Santa Pau recomanat per Segway Garrotxa dins del programa emmarcat dins del “Festival de Música als masos”

Santa Pau Garrotxa Musika gau gomendatzen Segway arabera

Dies 7, 8 i 9 al Santuari dels Arcs: II FestivalMúsica als masos”.

Concert tempestuós de l’iniciador de l’”Empfindsamer Stil”, l’estil “sensible” que a la Prússia de Frederic el Gran, el rei flautista, seria una de les bases a partir del qual el llenguatge i estètica clàssics van cristalitzar. El concert es tancarà anant a l’altre cap d’aquesta evolució: l’última sinfonia del creador del gènere. Aquí l’escoltarem en una versió per a quintet realitzada per J. P. Salomon, empresari i amic del compositor, artífex de l’èxit monumental que li van suposar les dues gires de concerts per Anglaterra als últims anys de la seva vída, i que es va fer com a part de l’estratègia comercial per a vendre a les masses que formaven la nova classe burgesa que acabava d’aparèixer.

Dia 15 (22 h) al Portal del Mar:

Concert d’Ekaterina Zaytseva (guitarra clàssica). Hi interpretarà obres de Bach, Arcas, Granados i Albéniz, entre d’altres

Dia 22 (22 h) a la Plaça dels Valls: actuació de Catfolkin

Dia 29 (22 h) a la Placeta de l’Absis:

Concert de Montserrat Cristau (veu), Santi Escura (piano) i Rafel Rostey (percussió)

Santa Pau Garrotxa Musika gau gomendatzen Segway arabera

Continuant el camí iniciat l’any passat, seguirem explorant el repertori per a flauta de J. S. Bach fins a completar-ne la integral. Aquí escoltarem les obres amb clavicèmbal obligat. En aquesta forma musical, nova per l’època, tot el text queda fixat a la partitura (d’aquí el nom “obligat”) i serà l’embrió de la sonata clàssica. Generalment està escrita a tres veus. També sentirem l’única obra per a flauta sola que va escriure. Completa el repertori una obra primerenca del fill, que s’especula que va composar com a exercici de contrapunt per al seu mestre i pare.

Santa Pau Garrotxa Musika gau gomendatzen Segway arabera